ROSE delavnice izpostavljajo tudi lokalne partnerje

Po Sloveniji marca in aprila v okviru ukrepa "Readiness Of Slovenian E-Invoicing” (ROSE) potekajo lokalne predstavitvene in tehnične delavnice z naslovom "Slovenija je pripravljena na prejem eRačuna v standardu EU".
Delavnice so ozaveščevalnega in izobraževalnega namena, na njih pa izvajalci ukrepa ROSE Uprava Republike Slovenije za javna plačila, Gospodarska zbornica Slovenije, ZZI d.o.o., Mojdenar IT d.o.o. ter Center za evropsko prihodnost, predstavljajo projektne in tehnične rešitve, ki bodo Slovenijo pripravile na prejem eRačuna v evropskem standardu.

Dogodki so usmerjeni k naslavljanju potreb uporabnikov, primere dobrih praks pri uvedbi eRačunov pa na njih predstavljajo tudi podjetja iz lokalnega okolja. Na delavnici v Kopru je s svojo izkušnjo sodelovala Luka Koper d.d., v Mariboru pa se je predstavitvi pridružilo podjetje HAKL IT d.o.o.



Na prihajajoče delavnice v Kranju (28. marec 2018), Postojni (4. april 2018) ter Celju (6. april 2018) smo povabili podjetja Bass d.o.o., Kovod Postojna d.o.o. ter VASCO d.o.o.

Sledita še tehnična delavnica in  zaključna konferenca


V okviru ukrepa sta v pripravi še posebna tehnična delavnica 11. aprila 2018 v Ljubljani, ki bo namenjena ponudnikom programskih rešitev (ERP sistemi, računovodski programi) ter zaključna konferenca 25. maja 2018 v Portorožu.

Več informacij o delavnicah, programu in prijavi je na voljo tu.

Z razvojem rešitev in potekom ukrepa se je na 10. srečanju seznanil tudi usmerjevalni odbora Ukrepa, ki ga s finančno podporo Evropske unije (program Connecting Europe Facility) izvajajo Uprava Republike Slovenije za javna plačila, Gospodarska zbornica Slovenije, ZZI d.o.o., Mojdenar IT d.o.o. ter Center za evropsko prihodnost.

Partnerji