e-SLOG 2.0 podprt z dokumentacijo v slovenskem in angleškem jeziku

Usmerjevalni odbor ukrepa "Readiness Of Slovenian E-Invoicing” (ROSE) je pretekli teden sprejel in javno objavil celostni priročnik nadgradnje slovenskega nacionalnega standarda eRačunov e-SLOG 2.0.
Priročnik je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku in služi predvsem ponudnikom programskih rešitev in storitev za integracijo novega standarda v svoje rešitve. Nadgrajeni standard je namreč kompatibilen z evropskim standardom in skladen z evropsko direktivo 2014/55/EU (Evropska direktiva o izdajanju eRačunov pri javnem naročanju).

Dušan Zupančič z Gospodarske zbornice Slovenije, ki je eden izmed izvajalcev ukrepa ROSE pojasnjuje: »V sklopu ukrepa ROSE je bila letos pripravljena nova verzija e-SLOG standarda 2.0, ki je skladna z evropskim standardom EN 16931. Zadnji korak pri razvoju nove rešitve smo dosegli v preteklem tednu z objavo priročnika, s pomočjo katerega je e-SLOG 2.0 mogoče razumeti, implementirati in uporabljati v programskih rešitvah.«

Vse rešitve, razvite znotraj ukrepa ROSE, bodo predstavljene na zaključni konferenci "eRačuni - pomemben dejavnik digitalizacije poslovanja" - Slovenija je s prejemom eRačuna v EU standardu naredila odločilen korak, ki se bo odvijala v petek, 25. maja 2018, v Portorožu. Dodatne informacije v zvezi z konferenco so na voljo tu.

Z novostmi se je na 11. srečanju seznanil tudi usmerjevalni odbora Ukrepa, ki ga s finančno podporo Evropske unije (program Connecting Europe Facility) izvajajo Uprava Republike Slovenije za javna plačila, Gospodarska zbornica Slovenije, ZZI d.o.o., Mojdenar IT d.o.o. ter Center za evropsko prihodnost.

Partnerji